De vorba cu evolutionisti


Am observat un lucru absolut frapant ori de cate ori am stat de vorba cu evolutionisti de buna credinta. Adica acei evolutionisti cu care merita stat de vorba. Am observat ca, in argumentarea lor, niciunul nu aduce argumente din sfera lui de pregatire profesionala.
Cand stai de vorba cu un fizician, iti va aduce argumente de ordinul biologiei. Cand stai de vorba cu un biolog evolutionist, iti va vorbi de geologie. Daca vorbesti cu un geolog, iti va spune ca medicii au argumente. Colegul medic iti va vorbi de chimia aminoacizilor, samd.


Astfel, fizicianul stie foarte bine ca principiile termodinamicii nu permit ca un sistem sa evolueze spontan spre un mai mare grad de ordine, dar isi spune ca in universul lumii vii trebuie sa fie altminteri. Biologul stie foarte bine ca este infinit mai probabil ca o mutatie sa duca la o aberatie decat la o evolutie si ca, oricum, toate mutatiile, fara exceptie, au loc in cadrul speciei, dar, fara indoiala, evolutia exista din moment ce asa spun geologii. Ei bine, geologii stiu foarte bine ca si in cele mai profunde straturi sunt fosile de vertebrate si sunt primii care vorbesc de “explozia (pre)cambriana”, dar, de buna seama, medicii vor fi descoperit rudenia dintre om si primate. Medicii stiu foarte bine ca o valva de porc sau insulina de porc este net mai adaptata omului decat valva de cimpanzeu ori insulina de orangutan, dar, desigur, chimistii vor fi gasit inrudirea dintre aminoacizii umani si cei simieni.

Poti ajunge sa iti spui in gand: “domnule, trebuie sa fie ceva adevarat in chestia cu evolutia, din moment ce, iata, atatia oameni de stiinta vorbesc cu argumente despre asta!”. Ei bine, ai observat ca oamenii de stiinta evolutionisti cu care vorbesti nu aduc argumente din domeniul lor de autoritate, ci mai degraba din cel al vecinului, care, fara indoiala, stie el ceva ?

Situatia asta imi aminteste de un vechi banc cu Marele-Sef-de-Trib si cu Iute-de-Picior. MSdT il convoaca pe IdP ca sa prevada daca va fi ori nu o iarna grea. Iute-de-Picior se urca pe un varf de munte, se da jos si vine cu raspunsul. “Afirativ! Va fi o iarna grea!”. Marele-Sef-de-Trib ia masuri: sa fie taiati copacii, sparte lemnele lor si stivuite. Dupa care il cheama de urgenta pe IdP ca sa-i spuna daca iarna va fi grea ori va fi foarte grea. Cu viteza proverbiala, IdP se urca in varful muntelui, coboara si aduce vestea: va fi o iarna foarte grea. Porunca de la MSdT sa fie vanati toti bizonii si carnea lor pusa la saramura. Si asa mai departe, snoava continua. Cand se ajunge la “o iarna foarte, foarte, foarte grea”, Marele-Sef-de Trib, curios, vrea sa afle: de fapt, cum stie, domle, acest Iute-de-Picior, in ce fel va fi iarna? Ei bine, IdP il duce pe varful muntelui si-i arata semnele: “Ii vezi pe amaratii aceia de jos, cum taie copacii ca disperatii, sparg lemne pana fac bataturi, macelaresc bizoni etc ? Ei bine, asta arata ca va fi o iarna foarte, foarte, foarte…Sfarsitul snoavei ?  Acei salbatici nu mai sunt ca pe vremea lui Pazvante Colonialul. Au evoluat. Marele-Sef-de-Trib a ajuns secretar de stat la o agentie guvernamentala de protectia mediului si ecologie, iar Iute-de-Picior este factotum la Instititutul de Geografie.

This entry was posted in apologetică, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to De vorba cu evolutionisti

 1. mircioaga says:

  Ce ar mai fi de spus? Eu nu-s nici medic, nici geolog, nici fizician. Iar chimia, câtă învățasem, am uitat-o…

 2. WB says:

  Ar trebui să ne facem toți IT-iști !
  Pentru noi e clar … există doar 0 și 1 … transpus pentru un catolic = Există doar Bine și Rău !
  E simplu nu ?!
  Dumnezeu e Bun și Diavolul e Rău !
  Dumnezeu ne vrea în Împărăția lui (în cer),
  Diavolul ne vrea în Împărăția lui (în iad).
  E așa de simplu !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s