Vox populi


Sfantul Parinte Papa avut inspiratia sa invite, la Sinodul Episcopilor de anul acesta, si cativa laici. Nu cuvintele unor episcopi, cu multi ani de filosofie si teologie “la baza” m-au impresionat si au impresionat lumea, ci cuvintele unei laice. O femeie. Una dintr-o “tara emergenta”: o romanca.
Iata, mai jos, textul integral al cuvantarii, asa cum a fost reprodus pe situl http://www.episcopiabucuresti.ro :
Sanctitatea Voastră, Parinti Sinodali, frati si surori,

Reprezint Asociatia Medicilor Catolici din Bucuresti. Apartin Bisericii Greco-Catolice din Romania.

Tatal meu a fost un lider politic crestin, inchis de comunisti timp de 17 ani. Părintii mei se logodisera, dar nunta lor a avut loc abia dupa 17 ani. Mama l-a asteptat pe tata în toti acei ani, desi nici macar nu stia daca el mai era in viata. Au fost fideli in mod eroic lui Dumnezeu si legamantului lor. Exemplul lor arata ca harul lui Dumnezeu poate invinge situatii sociale ingrozitoare, precum si saracia materiala.

Noi, ca medici catolici, care apara viata si familia, vedem această batalie ca fiind una spirituala. Saracia materiala si consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei. Cauza principala a revolutiei sexuale si culturale este ideologica.

Maica Domnului de la Fatima a spus că ratacirile Rusiei se vor raspandi in intreaga lume. Aceasta s-a facut mai intai sub o forma violenta, marxismul clasic, prin uciderea a zeci de milioane de oameni. Acum se face mai ales prin marxismul cultural. Exista o continuitate intre revolutia sexuala a lui Lenin, Gramsci, Scoala de la Frankfurt si ideologia actuala a drepturilor €gay si a genului. Marxismul clasic pretindea restructurarea societatii printr-o preluare violentă a proprietătii.

Acum revolutia merge mai adanc, incercand sa redefineasca familia, identitatea sexuala si natura umana.

Aceasta ideologie se autointituleaza “progresista”. Dar ea nu este altceva decat vechea oferta a Sarpelui, ca omul sa preia controlul, sa-i ia locul lui Dumnezeu, sa caute mantuirea aici, in aceasta lume. Este o ratacire de natura religioasa, gnostică. Datoria pastorilor este sa o recunoasca si sa avertizeze turma in privinta acestui pericol.

“Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea vi se vor adauga voua”. Misiunea Bisericii este mantuirea sufletelor. Raul, in această lume, vine din pacat. Nu din “inegalitatea veniturilor” sau din “schimbarile climatice”€.

Solutia este: Evanghelizarea. Convertirea. Nu cresterea controlui guvernamental. Nu guvernul mondial. Acestia sunt astazi principalii agenti care impun marxismul cultural natiunilor noastre, sub forma controlului populatiei, a sanatatii reproductive, a drepturilor gay, a educatiei gender etc.

Lumea de azi are nevoie nu de ingradirea libertatii, ci de libertatea adevarata: eliberarea de pacat. Mantuirea.

Biserica noastra a fost suprimata de ocupatia sovietica. Dar niciunul dintre cei 12 episcopi ai nostri nu si-a trădat comuniunea cu Sfântul Parinte. Biserica noastră a supravietuit datorita hotararii lor si exemplului lor de rezistenta fata de teroare si inchisori. Episcopii nostri au cerut oamenilor sa nu cedeze lumii. Sa nu coopereze cu comunistii.

Acum noi avem nevoie ca Roma sa spuna lumii: “Faceti pocainta si intoarceti-va la Dumnezeu, caci s-a apropiat imparatia cerurilor”

Nu doar noi, laicii catolici, dar si multi crestin-ortodocsi sunt ingrijorati si se roagă pentru acest Sinod. Pentru ca, spun ei, daca Biserica Catolica cedeaza in fata spiritului lumii acesteia, celorlalti crestini le va fi foarte greu sa-i reziste.

Minunat lucru este ca Dumnezeu a stiut mereu sa dea tarie celor slabi! Ma asteptam sa aud aceste cuvinte din gura Papei si Episcopilor ? Ei bine, iata ca a venit aceasta Ecaterina din Siena a zilelor noastre si a spus ceea ce Papa si Episcopii ar fi trebuit sa spuna. Si anume, cateva lucruri care tin de cateheza primara. Ca albul este alb, iar negrul este negru. In numai trei minute a clarificat ceea ce devenise confuz: a clarificat care este misiunea Bisericii. Ajunsesem la impresia ca Biserica se ocupa mai mult de meteorologie decat de Evanghelie. A numit, pe sleau, care este cauza dificutatilor vremii noastre, dificultati care, daca nu ne vom trezi, vor duce la degringolada.

Am avut onoarea sa il cunosc, chiar daca ocazional si tangential, pe tatal acestei minunate doctorite in gura careia Domnul a pus adevaruri simple si fundamentale. L-am cunoscut pe cand era batran si imi amintesc de el ca de un om chinuit si drept. Anii indelungi de inchisoare lasasera urme pe chipul sau, dar ochii lui erau limpezi si jucausi. Nici temnita stalinista, nici lipsurile si teroarea din anii “comunismului cu fata umana”, nici (ultima si suprema dezamagire!) cutitele infipte in spate in cadrul propriului partid nu l-au facut, vreodata, sa numeasca binele rau, iar raul, bine.

Cuvantarea de mai sus ca si marele ei rasunet avut in media si in Poporul credincios m-au facut mandru ca sunt crestin. Mandru ca sunt medic. Mandru ca sunt roman. Si, deasupra a tot, mi-au redat speranta. Sparanta ca nici portile iadului nu vor prevala asupra Bisericii. Viu este Poporul Ales!
Anca Cernea, va multumesc!

This entry was posted in apologetică, credinţă, hic et nunc, morală, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vox populi

  1. Adrian says:

    As dori sa va scriu in privat. Mi-ati putea da o adresa de email unde sa va pot scrie?
    Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s