Una calda, una rece


In Columbia, proiectul de lege menit sa largeasca institutia casatoriei la cuplurile de homosexuali a fost respins de legislatorii tarii cu majoritate calificata. Episcopatul facuse apel la ei de a lua in considerare invatatura catolica, potrivit careia casatoria este uniune intre un barbat si femeie.

Din pacate, episcopatul nu a avut acelasi succes in Franta, unde un proiect asemanator a fost adoptat, in dispretul Bisericii si in ciuda unor demonstratii cu peste un milion de participanti.

Franta devine, astfel, inca una dintre tarile in care pur si simplu Biserica si Statul folosesc aceeasi denumire, de “casatorie” pentru lucruri care nu mai au nicio legatura unul cu altul.

Timpuri in care sodomia a fost ceva frecvent au mai existat in istorie, cu precadere in perioade de mai mare decadenta ce au urmat unor acumulari stralucite, precum, bunaoara, Atena de dupa Pericle. Noutatea absoluta a timpului nostru este ca, pentru prima data in istorie, sodomia devine oficializata la Starea Civila. Nu i-ar fi trecut prin cap lui Platon sa se “casatoreasca” cu vreunul din frumosii tineri carora le era magistru, nici nu stim sa fi existat vreun domn Da Vinci, sotia lui Leonardo.

O, tempora! O, mores!
__________________

Advertisements
This entry was posted in morală, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Una calda, una rece

 1. krab607 says:

  De curind, si aici a fost propusa spre dezbatere problema drepturilor minoritatilor sexuale. Nefiind chiar un subiect caruia sa-i dau o prea mare importanta, am urmarit totusi o polemica intre initiatorii unui eventual proiect de lege pe aceasta tema si un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane. Lasind la o parte faptul ca argumentele pro, ale uneia dintre tabere , au evitat timiterea la posibilele consecinte in plan social , usor de prevazut, facind apel doar la subterfugii deductibile din ideile de tip “toleranta”, “drepturile omului”, “liberul arbitru” si ca argument forte “Dumnezeu ne iubeste pe toti”, am urmarit cu placere replica de bun simt a omului Bisericii. Mi s-a parut extraodinar de concisa si fara drept de replica urmatoarea concluzie : ”Dumnezeu ne uibeste pe toti…intru indreptarea noastra”.
  O zi buna sa aveti!

 2. Radu says:

  Noutatea absoluta a timpului nostru este ca, pentru prima data in istorie, sodomia devine oficializata la Starea Civila.

  Ar mai fii fost un precedent, Caligula, dar nu avea nimeni curaj sa se puna cu imparatul.
  Si cred ca e o problema cand il luam pe el ca precedent pt “progres social”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s